MENÜ


ANANDA SZIGETE KFT.

"Érezd jól magad a bőrödben!"


 - JÓGA ÉS MASSZÁZS -

A masszázsról egy kis előzetes:

A masszázs gyógyító eljárásként való leírásával először Kínában találkozunk (ie.2698). A civilizáció magas fokán álló népeknél – Egyiptomban, Mezopotámiában – nagyon elterjedt és rendszeresen alkalmazott módszer volt a masszázs. Innen került át a görögökhöz. Az itt kialakult masszázsfajtákat a mai klasszikus masszázs alapjának tekintjük. A görögök a masszázst egészségmegőrzésre és gyógyításra is használták a fürdőzés és a rendszeres testmozgás mellett. Beépült testkultúrájukba. A masszázst és a fürdőzést testet lelket megtisztító  tevékenységnek vélték.

Európában csak a reneszánsz idején találkozunk a masszázs alkalmazásával az angoloknál, a franciáknál és a németeknél. Ebben az időben Magyarországon Mátyás király udvarában ún. „dögönyözők” dolgoztak.

A masszázs az orvostudománnyal és a testkultúrával együtt változott, fejlődött. Így volt ez a XIX. sz. elején is, amikor Henrik Ling svéd vívóedző a masszázst beépítette saját tornarendszerébe, ezáltal lerakta a svédmasszázs alapjait. Ling barátja Metzger, amsterdami orvos elsőként foglalja össze és jeleníti meg könyvében a svédmasszázsról összegyűjtött ismereteit 1867-ben:

„A masszázs olyan természetes gyógyító technika, amely kényelmes, békés légkör megteremtése mellett nyugtató hatású, általa az emberek kiegyensúlyozottabbá válnak, nő a mentális és fizikai teljesítőképességük. Természetes fájdalomcsillapító, gyógyító, frissítő, közérzetjavító és vérkeringés fokozó.”

                                                            Wellnes kezelések

MÉZMASSZÁZS

A tibeti gyógyítók szerint a mézes masszázs helyreállítja a test energiaáramlásának egészséges egyensúlyát.Ma már a tudomány is igazolja előnyös hatásait mozgásszervi panaszok enyhítésére és fejfájás csillapítására. A méz vitamin és ásványanyag tartalma mélyen bejut a bőrbe , a salakanyagokat pedig kiszívja és magába gyűjti .A mézes masszázs alkalmazható:

-gerincbántalmak

-nyak-,váll-és hátfájdalmak

-reumatikus panaszok

-izületi problémák

-migrén kezelésére.

CELLULIT-NARANCSBŐR KEZELÉSE

Ez az eljárás az elfáradt, elöregedett bőrt  újjáépíti, kitisztítja az ereket és a nyírokrendszert. A kezelendő felületre felvitt masszázs emulzió a kötőszövetekben lerakódott zsír oldásában ,elszállításában segít a test felületre bevont  fólia segítségével.Különleges zsírégető, ezáltal fogyasztó hatása van.

A kezelést 10 alkalommal 2-3 naponként  tanácsos elvégezni, majd havonta 1x emlékeztető kezelésként.E mellett természetesen  az egészséges életmódra való átállás:

Tanácsok:

-3 l folyadék bevitelére.

-napi 5x-i kis adagbam való étkezés,sok rostos anyag fogyasztása(gyümölcs, zöldség,teljes kiőrlésű kenyér,fűszerek:gyömbér,fokhagyma,petrezselyem,bazsalikom)

-méregtelenítő tea kúra szerű alkalmazása,zöld tea fogyasztása

-C vitamin (1000mg/nap) fogyasztása,ami serkenti a méreganyagok kiválasztását

-naponta 2-3 alkalommal légző gyakorlatok végzése

-zuhanyozzunk 3-5 percig meleg vízzel,majd váltsunk hidegre 15-25 másodpercig,vissza melegre pár percig,majd megint hidegre .

-találd meg magadnak azt a mozgás formát,amit szívesen csinálsz."a titok a rendszerességben van"(úszás,kerékpározás, gyaloglás,futás,torna)

-stessz kezelés (jóga, meditáció)"minden az agyban döl el"

                                                         Masszázsok

AROMATERÁPIÁS TELJES TESTMASSZÁZS

KISMAMA MASSZÁZS

TALPMASSZÁZS EGÉSZSÉG MEGŐRZŐ  CÉLLAL

 

THAI MASSZÁZS

A thai masszázs célja, az izmok nyújtásával, nyomásával a szabad energia áramlás biztosítása,fájdalmak és merevség oldása, rugalmas,elengedett állapot létrehozása.A masszőr az akupunktúrás pontokat ingerli ,úgynevezett nyomásos technikával úgy, hogy az újjain kívül a kézfejét, térdét, lábát, és talpát is használja.Rendszeres alkalmazása jó közétzetet biztosít, gyógyító hatása van.

 

 

Asztali nézet